K9 Grooming

Wie ben ik?

Wie ben ik?

IMG 3750 1Kennen jullie de geestdrift die zich meester van je maakt als je mag bezig zijn met dingen die je passioneren?

Ondanks het feit dat ik voltijds werk (in de IT-wereld) en ik een huishouden te runnen heb met 2 honden en een inwonende zoon, ben ik ook gebeten door meerdere microbes.

Een ervan is zingen. Ik zing als sopraan in verschillende koren en kan me helemaal verliezen in de prachtige harmonie van koormuziek. 

Waar deze website echter over gaat, is het intense plezier dat ik haal uit het vakkundig verzorgen van de vacht van honden.

Waarom?

Omdat honden zo eerlijk zijn, en zo trouw? Omdat ze onvoorwaardelijk liefhebben? Ja, dat ook.

Maar ook omdat een uitgeborstelde vacht zo heerlijk zacht aanvoelt.
Omdat die klittenvrije pels veel leuker streelt.
Omdat de baasjes zo stralen als hun hond, gewassen en geknipt, opnieuw naar huis vertrekt.

Zijn alle honden dan zo enthousiast op je trimtafel?
Ik geef het toe, neen, dat is zeker niet het geval.

Onderhoud

De vacht van een hond met lang(-er) haar (stokhaar, krulhaar of zijdehaar, bv) heeft van bij het begin regelmatig onderhoud nodig. Pups die, zo niet dagelijks, dan toch wekelijks een borstelbeurt krijgen, zullen niet te veel klitten ontwikkelen, en zijn het dan ook helemaal gewend. Ze staan rustig op de tafel, en laten zich hun vachtverzorging welgevallen.

Anders ligt het als hun eigenaars minder tijd (kunnen) spenderen aan de vachtverzorging. Dan kan je klant zich weleens grommend of jankend manifesteren, zelfs al doe je het beestje geen pijn.

Maar juist dan geeft een vachtverzorging me veel energie. De vacht van de hond ziet er nadien netjes uit, is proper gewassen, droog geblazen en geborsteld en zo van overtollig haar en klitten ontdaan. De oren zijn schoongemaakt en uitgeplukt indien vereist, de nagels – waar nodig – bijgeknipt. Het overtollig prut wordt uit de ogen verwijderd, de vacht wordt geknipt of geplukt, al naargelang het type dat vereist.

Contacteer me dus gerust indien u een vakkundig en gepassioneerde hondentrimmer zoekt om uw huisdier te verzorgen.

K9 Grooming

Hondentrimsalon

Ondernemingsnummer: 0697.958.847

BTW: BE 0697.958.847

Adelheid Paternoster

Lid van